HORARI
MATÍ | TARDA |
8h a 9h: Acollida matinal (1€/dia) | |
9h a 13h: Classe | 15h a 17h: Classe |
17h a 18h: Ampliació |
DIVERSITAT
Afavorim el potencial investigador, observador i manipulador, i la creativitat de l’infant mitjançant l’experimentació; de manera que aprèn de forma lúdica, ajustant-se als límits que suposa compartir les diferents possibilitats amb els altres.
Apliquem mètodes actius i projectes integrats. Tenim racons d’aprenentatge i de joc simbòlic que l’infant tria, decideix, organitza i treballa. També comptem amb un passeig científic pel bosc i un hort per conrear. Fem treballs per projectes i impulsem la lectura com a hàbit.
Potenciem l’organització del grup-classe i oferim un seguiment tutorial continu, tant individual com de grup; orientació psicopedagògica; reforç escolar; grups d’estimulació del llenguatge; atenció a l’alumnat nouvingut; i un pla específic d’acollida i d’adaptació.
ANGLÈS I MÚSICA
Anglès – Comencem a aprendre en anglès. Jocs, cançons, manualitats i rutines ens introdueixen en la fonètica i en l’ús d’aquesta llengua. L’anglès és la primera llengua estrangera de la nostra escola. A I3 iniciem els infants en l’aprenentatge de l’anglès i els engresquem perquè participin oralment. La mestra especialista d’anglès és la referent d’aquest idioma. Iniciem el treball de la fonètica utilitzant els recursos d’Archie’s World. A educació infantil, els alumnes fan 2 sessions d’anglès a la setmana.
Música – Treballem aquesta àrea a partir de l’experimentació, la manipulació i la descoberta de les diferents propostes musicals. La música serà en tot moment objecte de coneixement, una finestra oberta a la percepció i un estímul per a la producció creativa. L’entenem com a mitjà de l’expressió i la comunicació i com a font de sensibilització musical.
ENTORN I CURIOSITAT
Matemàtiques – Treballem les matemàtiques de manera que els alumnes puguin entendre-les i aplicar-les de la forma més eficient i significativa. Per això presentem conceptes matemàtics relacionats amb la numeració i el càlcul, la geometria i l’espai, la lògica, la mesura, l’estadística i la probabilitat. Perquè els infants els descobreixin a poc a poc, manipulativament, i els explorin, comprenguin i apliquin.
- Aprenem a partir de la construcció i la descoberta, a través de sessions de matemàtiques dinàmiques i manipulatives.
- Ens allunyem de la mecanització i fem servir estratègies transparents i diverses.
- Fomentem la reflexió, la creativitat i l’amor per les matemàtiques.
Apostem per un ús moderat de la tecnologia amb finalitats educatives, per la qual cosa els alumnes practiquen de manera sistemàtica.
TREBALL COOPERATIU
Entenem el treball cooperatiu com la base de qualsevol aprenentatge cognitiu que es desenvolupi a l’aula. En aquesta metodologia hi té cabuda l’aprenentatge de qualsevol contingut en context escolar. Les diferències entre els aprenents esdevenen el potencial per a l’aprenentatge, no un entrebanc.
Basat en el treball en equip pot desenvolupar diferents mètodes i tècniques tenint sempre com a centre un aprenent actiu, implicat i participatiu, cadascú dins les seves possibilitats.
PSICOMOTRICITAT / PISCINA
Treballem la pràctica psicomotriu educativa, basada en Aucouturier, en què el desenvolupament de l’infant és tractat des de la seva globalitat. És una pràctica que afavoreix el desenvolupament harmònic de la personalitat i l’accés a la comunicació, la creació i el pensament.
Basada en l’acció espontània, en interacció amb l’espai, els objectes i els altres, i la intervenció de l’adult, la psicomotricitat permet als infants un itinerari de maduració que els porta progressivament del plaer de l’acció el plaer del pensament.
Els infants s’expressen motriument de forma lliure tenint en compte unes pautes establertes per la mestra i un material proposat en funció dels objectius que es volen treballar. L’espontaneïtat motriu es combina amb l’observació de la mestra al llarg de tota la sessió.
Durant el 3r trimestre, des de i1 es dedica una hora setmanal a realitzar activitats al medi aquàtic. Es treballen diferents aspectes com la confiança, la relació i altres directament relacionats amb l’aigua. L’objectiu principal és obtenir autonomia per a aprendre a nedar.