Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dilluns, 20 de novembre de 2017

Conferència del Dia de la Ciència

El dia 15 de novembre, els alumnes de 4t d'ESO  vam anar a una xerrada sobre ciència a l'Ajuntament. No només hi vam assistir nosaltres, també van venir els alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat de tots els centres de Balaguer. La xerrada la va dur a terme un científic, especialitzat en la branca de la biologia, en Daniel Closa, per cert, una persona molt didàctica. I ens va explicar com n'era d'important tenir coneixements sobre ciència en el món actual per poder ser més crítics.
Un del comentaris que va fer   vas ser que cada vegada comprem productes que tenen més ingredients (vitamines, omega 3, ...) que els consumidors pensem que són molt més bons per a la salut quan realment aquestes ingredients els podem incorporar al nostre organisme amb una dieta saludable i equilibrada.
També  va centrar bona part de la xerrada a clarificar alguns dels mites de la ciència, per exemple, “L’aigua de la pica gira al revés a l’hemisferi sud”, que a poc a poc el coneixement científic ha anat donant explicació i desmitificant-los.
En definitiva que últimament trobem en tots els llocs, i ara més que mai en les xarxes socials, la frase “està demostrat científicament”, però val a dir que la majoria de vegades no és del tot creïble. 
Com a conclusió, els alumnes de 4t d’ESO vam trobar molt amena i molt clarificadora la xerrada del Daniel Closa i sobretot ens va quedar clar que si ens acostumem a pensar com ho fan els científics, serà menys probable que ens enganyin.
Douae Alaoui