Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dilluns, 13 de març de 2017

Excursió a Cambrils, un dia esplèndid

A l’arribar a Cambrils i després d’esmorzar, vam donar un tomb pels diferents carrers del centre amb l’acompanyament de les professores i d’unes monitores de la casa de la Marinada, on hi vam veure el moviment del dia a dia d’un poble típic de pescadors, molt diferent del Cambrils de l’estiu, amb poca gent pels carrers típic d’un dia feiner. Vam entrar a les peixateries per veure  els diferents tipus de peix: orades, eriçons de mar, llamàntols,...també vam passar per la torre de Guaita, situada davant del port, que data del segle XVII i servia per defensar-se dels atacs pirates, però actualment s’utilitza com a sala d’exposicions temporals especialment relacionades amb el patrimoni marítim i ja és un edifici d’identificació típic de Cambrils.
Tot passejant pel port vam observar amb les explicacions de la monitora:  els amarradors amb diferents tipus d’embarcacions de passeig, catamarans, barquetes,... i alguna que altra barca de pescadors, ja que totes estaven a la mar i no tornaven fins a les 3 o 4 de la tarda, la forma tan característica que té el port, en forma d’un croissant gegant amb el dos espigons ,la benzinera on hi  van a proveir les barques, el varador que és el lloc on reparen les embarcacions, els fars un de verd i l’altre vermell, els diferents tipus de pesca i les llargues xarxes que estaven preparades per tornar a la mar un cop arranjades.
Després de dinar vam anar a la platja i ens van ensenyar com es treballava amb la sorra, vam agafar pales i tot jugant i utilitzant la imaginació vam aconseguir fer unes figures precioses.
Tots estàvem molt a gust remenant la sorra al costat del mar, ens vam fer unes quantes fotos com a record i l’autocar ja ens esperava i tot mirant una pel•lícula i parlant amb els amics vam arribar a Balaguer contents i amb ganes de tornar-hi. El sol va ser un fidel acompanyant tot el dia, on el color del cel es barrejava amb la salada mar que alguns nens era la primera vegada que la visitaven.

3r i 4t de primària