Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dimarts, 31 de gener de 2017

DENIP 2017

Sabeu que avui celebrem el dia de la Pau? I a la nostra escola ho celebrem tots junts, perquè a la nostra escola, quan celebrem, sempre ho fem junts, perquè junts estem bé, perquè junts ens sentim feliços i ja sabeu que aquest any... Posem de moda la felicitat!
Hem anat a buscar els nostres fillols i padrins, ens hem reunit aquí, hem vist el vídeo de la campanya i ara farem unes reflexions del que és la Pau, del que és per a nosaltres la Pau.
Sovint en sentim a parlar: la pau a Síria, tractats de Pau, la venda d'armes, respectar l'alto al foc... i nosaltres  com que no ho entenem o ens queda molt lluny del nostre abast, pensem que la pau és cosa dels altres, dels adults, dels presidents, dels americans, dels qui decideixen i per tant dient que nosaltres no hi podem fer res, ens en tornem al nostre dia a dia amb la consciència ben tranquil·la. Però això no és del tot cert, perquè nosaltres sí que hi podem fer. I tant! Podem viure en pau i podem fer que el nostre entorn sigui un entorn de pau. Puc arribar a l'escola i obsequiar amb un somriure els meus companys i professors, puc demanar les coses siusplau, puc mantenir l'ordre al meu voltant i llençar els papers de l'esmorzar a la paperera, puc deixar el material escolar a aquells companys que me'l demanen, puc compartir el meu temps amb els de casa, no només amb els companys de Watsapp, puc ser responsable amb el que se'm demana, puc fer els canvis de classe sense crits, puc fer un somriure quan em trobo algú pujant o baixant per l'escala, puc desplaçar-me per l'escola en silenci i caminant tranquil·lament per no destorbar els companys que treballen a les aules, puc respondre amb amabilitat quan em pregunten, puc tancar les portes sense donar cops, puc tancar l'aixeta després de rentar-me les mans perquè no vessi l'aigua... 
Us adoneu quantes coses podem fer per la Pau? Per la nostra pau... Perquè la paraula Pau no només simbolitza les grans idees, aquesta paraula tan abstracta nosaltres l'hem de poder concretar en el nostre dia a dia. En el nostre dia a dia personal i en el dia a dia que compartim: l'escola! Perquè tot això és Pau, perquè la nostra pau, la que necessitem, la que ens hem de procurar és la convivència en Pau i aquesta sí que està al nostre abast... I tant que sí, i tots i cadascú de nosaltres som un granet de sorra que farà que funcioni o no aquesta Pau!