Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dijous, 13 d’octubre de 2016

Sortida a l'Arxiu Comarcal de la Noguera

Avui, dilluns dia 10 d’octubre, la classe de 4t d’ESO hem anat a l’Arxiu Comarcal de la Noguera, es tractava d’una activitat programada dins de l’assignatura de Socials. El Mario Gené,un dels tècnics que hi treballa, primer ens ha fet una explicació molt detallada de les activitats que es duen a terme dins l’arxiu. També ens ha aclarit conceptes bàsics sobre el seu funcionament, els diferents documents, tipus de suports... etc.
El que més ens ha cridat l’atenció de l’activitat ha estat conèixer el procés que realitzen tots els documents des que entren a l’arxiu de la nostra ciutat, fins que s’emmagatzemen als dipòsits per tal de mantenir-los en bon estat.
Altres qüestions que hem trobat molt interessants, han estat els sistemes que es fan servir per prevenir el deteriorament de les peces: termòstats, deshumidificadors, termohigròmetres… “tota la tecnologia al servei de la conservació del nostre passat”.
En definitiva, ha estat una visita en la qual hem après moltíssim no només sobre unes instal·lacions com les de l’ arxiu sinó també sobre algunes anècdotes ben curioses de la història de Balaguer.
Els alumnes de 4t  ens hem quedat amb més ganes repetir una activitat com aquesta ben aviat.

Marina Angerri i Arnau Bellmunt