Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dimecres, 26 d’octubre de 2016

Celebració d'inici de Campanya

Sabeu què és la felicitat? Segons la definició del diccionari la felicitat és un sentiment agradable de satisfacció i d'absència de patiment. Un sentiment agradable de satisfacció. És per això que tots i cadascú de nosaltres ens sentim feliços en moments molt diferents: mentre ens bevem un got de llet calenta, al matí, en companyia dels de casa, aquella abraçada de la mare abans d'anar a dormir, el moment en què posem els peus a la sorra a l'inici de vacances, la sobretaula del dia de Nadal, quan la pilota ens ha entrat a la porteria... tots  l'hem experimentat  alguna vegada...   Voleu que us digui  un secret? La felicitat és l'objectiu que tots busquem, vivim amb l'únic objectiu de ser feliços. Cada persona la viu de manera personal, i allò que fa feliç a uns, resulta incomprensible per altres.
Sabeu una cosa? La felicitat també podem ensinistrar-la, no, no... volia dir que nosaltres també podem ensinistrar-nos a ser feliços, què volem dir amb això? Que no podem gaudir de la felicitat només recordant-la, hem de ser conscients que moltes vegades som feliços i ni ens n'adonem, la felicitat també és un estat, és una manera de viure: quan estem malalts ens adonem del bé que estàvem quan no ens feia mal la panxa ni l'orella, quan tornem a la rutina diària de la feina ens adonem de com hem gaudit de les vacances... quan l'amor d'un ésser estimat ens trontolla, ens n'adonem de l'important que aquesta persona ha estat per a nosaltres al llarg de la nostra vida... i això ens hauria de fer gaudir dia a dia. El fet d'aixecar-nos cada matí i aixecar-nos d'un llit  còmode, de poder esmorzar amb els de casa, de poder anar a l'escola, de poder  compartir el dia amb amics, professors, els pares, voleu dir que tot això no  ha de ser motiu de felicitat?
Ara en una cosa estem tots d'acord: no podem ser feliços en solitari, necessitem una bona xarxa d'afectes.
I per això, com que necessitem una xarxa d'afectes i la nostra xarxa més propera és l'escola hem volgut començar aquesta campanya venint al teatre, tornant al teatre, junts, compartint, fent-nos responsables els uns dels altres, coneixent companys d'altres cursos que potser no tindríem l'oportunitat de conèixer, compartint l'esmorzar, les rialles... compartint el nostre temps, temps de ser feliços.
I així, d'aquesta manera volem donar el tret de sortida a la nostra campanya, amb el lema: posem de moda la felicitat, sí, posem-la de moda, contagiem la gent que tenim a la nostra vora, que ens vegin bé, que s'adonin que és una bona manera de viure i interioritzem-ho, creiem-nos-ho, siguem conscients que som feliços ara i aquí i que la gent ho compri!
A tots ens agrada estar al costat de gent contenta, feliç. I ens agrada molt menys –o ho evitem directament— estar al costat de persones tristes i infelices. Els humans tenim una enorme capacitat de relacionar-nos amb l’entorn, per mimetitzar i empatitzar. Diu la saviesa popular que les emocions s'encomanen, que és impossible no sentir-se bé al costat d’algú que està content, que el riure es contagiós, que la felicitat es transmet… Doncs aquest és el propòsit que tenim per aquest curs: POSEM DE MODA LA FELICITAT