Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dilluns, 23 de maig de 2016

La Neurociència és necessària per transformar l'escola

El passat dissabte 21 de maig més de 750 docents de tots els centres de l'Escola Pia de Catalunya es van reunir a l'Escola Pia de Caldes per parlar sobre el paper i la incidència de la neurociència en l'educació en el marc de la XXVIII Jornada Pedagògica. El secretari general d'Institucions Educatives, Antoni Burgaya, va destacar la necessitat "de la neurociència per transformar l'escola" en un moment a Catalunya on "vivim una onada de renovació i protagonisme de l'educació realment, apassionant, amb una intensitat extraordinària. I la trobada d'avui és un exemple, com altres que es fan avui, com la presentació del projecte Escolanova21" que juntament amb el Summem configuren una realitat "que estarà en contacte, que parla i on mirarem de confluir".
A la primera part de la Jornada es van fer tres exposicions simultànies a càrrec de Ramon Maria Nogués, catedràtic emèrit de la Unitat d'Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l'Educació de la UAB, de Marta Ligioiz, metgessa i especialista en Neurociència i, finalment, de David Bueno, doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la UB. Posteriorment es va fer una taula rodona on els 3 ponents van respondre les preguntes dels assistents.