Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dimecres, 3 de febrer de 2016

Una ruta per MEDINA BALAGÍ

Durant tot aquest primer quadrimestre, i dins l'àrea de Ciències Socials, els nois i noies de 2n d'ESO hem estat treballant l'Edat Mitjana, un ampli període de temps que va durar 10 segles. Hem conegut aspectes com la política (Conquesta i Reconquesta), l'economia feudal, com pensava , vivia i s'organitzava la seva gent, les seves manifestacions artístiques … etc.
El passat dimarts, 2 de febrer, vàrem posar punt i final a aquesta etapa històrica amb una activitat diferent: durant el matí vàrem fer un recorregut per medina Balagí, el que ara és el centre històric de Balaguer. No hem d'oblidar que Balaguer fou en aquesta època una ciutat molt important i aquest fet ens permetia concretar i adonar-nos de tot allò que havíem après des d'un vessant més teòric en una realitat tan propera com la nostra ciutat.
Les explicacions i guiatge de l'activitat van córrer a càrrec d' Eva Solanes, arqueòloga que treballa actualment al Museu Comarcal de la Noguera.