Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

diumenge, 20 de gener de 2013

Balaguer va celebrar el passat dimecres la festa de Sant Antoni Abat amb els tradicionals Tres Tombs a la plaça del Mercadal.
Com és habitual els vehicles van donar els Tres Tombs a l’itinerari que inclou la plaça del Mercadal, centre neuràlgic de la festa, el passatge Gaspar de Portolà, el Pont Nou i un tram de l’avinguda Països Catalans, fins a l’altura de l’estació d’autobusos.
Precisament, a la plaça Mercadal els tractors i carrosses van rebre la benedicció per part de mossèn Joan Pujol, rector de la parròquia de Balaguer, igual que s’havia fet anteriorment amb els animals domèstics.
Els actes van estar presidits pels membres de la Confraria, les autoritats locals i comarcals i representants del departament d’Agricultura.
Hi van participar més d’un centenar de tractors i set carrosses.
Pel que fa al concurs de carrosses, la guanyadora va ser “Protector dels animals”, una carrossa dedicada a Sant Antoni i feta per l’Associació Dona Rural; el segon premi se'l va endur la carrossa de la nostra escola: “La mel de la Noguera” i el tercer premi va ser per la carrossa de Sergi Mangues batejada amb el nom de “Tornar enrere”.