Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dijous, 29 de novembre de 2012

Quin temps tenim?

El dia 21 de novembre, el alumnes de 1r i 2n d’ ESO vam assistir a una xerrada que duia per títol “Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana” i  tractava  dels rols que els ’homes i les dones tenen a la feina i en l’àmbit domèstic.
Primer ens van explicar com va sorgir aquest model d’organització social. Aquesta divisió consistia en: l’home treballa (produeix diners) i la dona s’està a casa (gasta diners). Després va incidir en la idea que les professions no són masculines ni femenines. Ens va parlar del  que era el treball domèstic, el treball emocional i la doble jornada laboral. Després ens va explicar com gestionar el nostre temps. A continuació ens va fer un seguit de preguntes sobre a qui requeia la feina a casa nostra i per majoria va ser “la mare”. A continuació, ens va explicar els canvis i les noves situacions econòmiques, socials i culturals. Després ens va dir què és i que no és la conciliació i ens va comentar la teoria de Maslow. I per finalitzar ens va explicar les polítiques de conciliació i nous usos del temps per a la persona, per a l’empresa, per a l’entorn local i per a la societat.
Arnau Larré