Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dilluns, 26 de novembre de 2012

Dia de la Ciència

La Setmana de la Ciència vol impulsar el coneixement de la ciència entre els estudiants, mostrant la vessant humana del treball científic i tecnològic i donant suport a les futures vocacions científiques com a base per potenciar la recerca a Catalunya.
Dins d’aquest marc es proposa el Dia de la Ciència i una de les activitats és “La ciència en primera persona”. La xerrada, d’una durada aproximada de 90 minuts, permet divulgar un tema científic i posar a l’abast de l’alumnat la vida quotidiana, les anècdotes i les preocupacions dels científics i científiques.
El títol de la xerrada d'enguany, que es va fer a Balaguer el passat dimecres dia 21, és “De Viatge per l’Univers: de casa nostra fins a l’infinit…” a càrrec d’Eduard Garcia Ribera, astrònom d’atenció al visitant, tècnic de telescopis i astrofotògraf (Parc Astronòmic Montsec).
La xerrada tenia com a fil conductor les fotografies que l'autor ha realitzat durant els últims tres anys i és amb les que vam fer un viatge per l'univers conegut.
Vam començar pels paisatges de la Noguera i seguidament ens vam passejar per la Lluna, el Sol i els planetes. Després vam sortir fora del Sistema Solar i vam visitar acolorides nebuloses i bonics cúmuls on els estels neixen, viuen i moren. I vam acabar més enllà de la nostra galàxia a la recerca d'altres galàxies i objectes exòtics com forats negres o lents gravitatòries. Un viatge en ens va portar a uns 9.000 anys llum de la Terra, i que ens va permetre conèixer de més a prop les meravelles dels Cosmos mentre descobrim aspectes bàsics sobre com obtenir espectacles fotografies del firmament amb equips no professionals.