Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 954-a-SE/B.

dilluns, 26 de novembre de 2012

Dia de la Ciència

La Setmana de la Ciència vol impulsar el coneixement de la ciència entre els estudiants, mostrant la vessant humana del treball científic i tecnològic i donant suport a les futures vocacions científiques com a base per potenciar la recerca a Catalunya.
Dins d’aquest marc es proposa el Dia de la Ciència i una de les activitats és “La ciència en primera persona”. La xerrada, d’una durada aproximada de 90 minuts, permet divulgar un tema científic i posar a l’abast de l’alumnat la vida quotidiana, les anècdotes i les preocupacions dels científics i científiques.
El títol de la xerrada d'enguany, que es va fer a Balaguer el passat dimecres dia 21, és “De Viatge per l’Univers: de casa nostra fins a l’infinit…” a càrrec d’Eduard Garcia Ribera, astrònom d’atenció al visitant, tècnic de telescopis i astrofotògraf (Parc Astronòmic Montsec).
La xerrada tenia com a fil conductor les fotografies que l'autor ha realitzat durant els últims tres anys i és amb les que vam fer un viatge per l'univers conegut.
Vam començar pels paisatges de la Noguera i seguidament ens vam passejar per la Lluna, el Sol i els planetes. Després vam sortir fora del Sistema Solar i vam visitar acolorides nebuloses i bonics cúmuls on els estels neixen, viuen i moren. I vam acabar més enllà de la nostra galàxia a la recerca d'altres galàxies i objectes exòtics com forats negres o lents gravitatòries. Un viatge en ens va portar a uns 9.000 anys llum de la Terra, i que ens va permetre conèixer de més a prop les meravelles dels Cosmos mentre descobrim aspectes bàsics sobre com obtenir espectacles fotografies del firmament amb equips no professionals.