Centre concertat per la Generalitat de Catalunya. NIF: R-2500253-F. Inscrita en el Registre d’entitats religioses del Ministeri de Justícia amb el número 004967. Avís legal

dimecres, 11 d’abril de 2012

Caramelles 2012

Els passats dies 7 i 8 d'abril vint i cinc alumnes de l'escola van participar en la cantada de Caramelles, tradició que es va recuperar l'any passat.
El dissabte els cantaires, vestits de catalanets i catalanetes, van actuar a la Plaça Mercadal i a les residències del Sant Domènec i Santa Maria acompanyats de la senyera.
El diumenge van tornar a passar els cistells a la sortida de Missa de diferents esglésies de la ciutat i a cal Muixí.
Les caramelles són unes cançons i balls populars que es canten per Pasqua o Pasqua Florida. Les caramelles tenien, tradicionalment, temàtica religiosa: cantaven la joia de la resurrecció de Crist, però en els últims temps han incorporat cançons de to festiu i, també, d'aire satíric sobre qüestions locals.
El grup de cantaires es planta al peu del balcó dels amics i d'altra gent del poble per cantar unes cançons. S'hi fan acompanyar per instruments musicals diversos.
La cistella, lligada al capdamunt d'una llarga vara i tota adornada de cintes, arriba fins al balcó de l'homenatjat el qual, en correspondència, hi deixa el seu donatiu.